LiveZilla Live Chat Software
Venta Casona de 1970 en Cantabria

HOSPITAL UNIVERSITARI DOCTOR JOSEP TRUETA (Girona)

 

L'hospital es va inaugurar l'any 1956 amb el nom de Residencia Sanitaria del Seguro Obligatorio de Enfermedad de Gerona amb la intenció de donar atenció a beneficiaris de la Seguretat Social, és a dir, a persones sense mitjans econòmics.

Era un edifici de dotze plantes, de les quals, set estaven dedicades a hospitalització, i tenia una capacitat per a 250 llits. Hi havia,però, només tres plantes habilitades per a l'assistència quirúrgica, cosa que reduïa les places a un centenar de llits. El seu índex d’ocupació era molt baix, i es dedicava, principalment, a l’obstetrícia i la traumatologia. Al 1959 canvia el nom per Residencia Sanitaria de la Seguridad Social General Álvarez de Castro.

Des del punt de vista d'evolució històrica de l'Hospital, un dels aspectes que ha sofert canvis més importants és la infermeria. El personal d'infermeria de l'Hospital estava format inicialment per religioses, i només hi havia alguna infermera seglar. Aquesta proporció, amb la creació el 1966 d'una escola d'ajudants tècnics sanitaris (ATS), van anar canviant progressivament. El 1980, l'escola va passar a ser universitària i, actualment, està adscrita a la Universitat de Girona.  
 
De mica en mica, el centre va anar incorporant més especialitats quirúrgiques, fet que va contribuir que els ciutadans canviessin a poc a poc la seva percepció sobre l'Hospital. Durant els anys 80, s'hi van fer reformes d'ampliació importants i es va augmentar la dotació dels serveis que actualment ofereixen.
 
Al 1990 van canviar el nom per adoptar el d'un dels metges catalans amb més projecció internacional, el Dr. Josep Trueta.

Avui en dia, la relació de l'Hospital amb la formació és un dels seus aspectes més rellevants, ja que s'hi imparteixen també estudis de pregrau i de postgrau per a estudiants d'infermeria de la Universitat de Girona, i per a estudiants de medicina i llevadors i llevadores interns residents, des de 1996, a partir de la signatura d'un conveni amb aquesta Universitat que va consolidar la vocació de l'Hospital com a centre formatiu. Per aquest motiu va adoptar el seu nom actual i definitiu: Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.

  • Ubicación: Avda. França s/n - 17007 Girona
  • Web: http://www6.gencat.net/ics/trueta